Holistisk behandling

Människans välbefinnande finns där när kroppens fysiska, mentala, känslomässiga och andliga delar har en balans. När vi har smärta, spänning och andra sjukdomsobalanser så berättar både kropp och själ att det finns skador på flera olika nivåer inom oss, så om vi då bara behandlar en del av detta, så kommer resultaten bli kortvariga. Holistisk behandling omfattar alla nivåer och når de långsiktiga resultaten av välbefinnande.

Zone Healingtechnique

Vi arbetar från hjärnan och ryggraden. Vi upptäcker obalanser  i kroppen och kan på ett fantastiskt sätt genom de olika punkterna vi jobbar med balansera upp kropp, tanke och själ. Vi släpper smärta och förbättrar sömnen, matsmältningen, energin ökar, tröttheten avtar, glädjen och livslusten infinner sig i livet igen. 

Healing

Healing handlar om att läka dig genom energimedicin på cellnivå. De obalanser som finns i ditt system idag är berättelser om tidigare upplevelser.
Genom Andlig healing kan dina sår från både nu och lång tid tillbaka läkas.Zone Healingtechnique

Zone Healingtechnique är inte Zonterapi.  Zone Healingtechnique tittar på blockeringar i hela kroppen, och löser upp dem. 

Zonerna undersöks genom att terapauten känner av specifika punkter på patientens huvud. Dessa punkter är relaterade till sex center i hjärnan genom nervförbindelser. 

När ett hjärncenter inte skickar de rätta signalerna till sitt system, kan inte kroppen hålla de funktioner som är associerat med det systemet. 

För att rätta till detta stimulerar terapeuten specifika punkter i ryggmärgen.


Det finns sex uppsättningar av fyra punkter i ryggmärgen som är relaterade till dessa sex hjärncentren.
Stimulering av de rätta punkterna aktiverar och skickar upp impulser genom ryggmärgen till de hjärncentra som behöver balanseras
De balanserade hjärncentrarna kan då skicka ut rätt signaler till kroppens system och kroppen kan bättre läka sig själv.

Zone Healingtechnique - Bakgrund

Zone Healingtechnique är en mycket unik teknik skapad av Dr. Peter Goldman från San Francisco, Kalifornien. Dr. Goldman utvecklade tekniken baserat på många influenser och erfarenheter han har haft med kiropraktik under hela sitt liv.

Främst bland dessa influenser är Dr. Thurman Fleet, en kiropraktor från San Antonio som utvecklade Zone Healingtechnique 1931. 
Efter att ha lärt sig om Zone Healingtechnique 1993 fortsatte Dr. Goldman att förfina tekniken under de kommande 25 åren tills han 2018 startade sin skola för att utbilda nya terapeuter. 

Enligt Dr Fleet består den mänskliga hjärnan av många centra. Dessa centra bildas i livets embryonala skede och utvecklas från embryots dorsomediala ektoderm.


Det finns ett centrum som styr kroppens körtlar, ett centrum som är associerat med eliminationsorganen, ett centrum som reglerar det centrala nervsystemet och som är differentierad som en ektodermal neuralplatta i den dorsomediala regionen av ektodermen. 

Matsmältningsorganen regleras av ett hjärncentrum. 

I hjärnans motoriska cortex hittar vi ett centrum som styr alla kroppens muskler, och i caudatkärnorna (båda) hittar vi centrum som reglerar vätskeflödet (cirkulationen) genom kroppen.


" Det är sex olika zoner i hjärnan som styr och påverka människokroppen"

Alla sjukdomstillstånd, värk och smärta och andra obehag som upplevs av kroppen kan hänföras till en eller flera av ovanstående obalanser i kroppens 6 zoner."

Dr. Thurman Fleet


Zone Healingtechnique -
hur fungerar det? 

Zone Healingtechnique sätter dig i läknings läge genom att hitta och åtgärda störningar i signalerna mellan din hjärna och din kropp.

Tro det eller ej, men din kropp är ett elektriskt system som drivs av sex "kretsar" som bildades i din hjärna under ditt embryonala utvecklingsstadium.

Dessa sex "kretsar" (som jag kallar zoner) reglerar och påverkar:
1. Dina körtlar
2. Dina elimineringsprocesser
3. Ditt nervsystem
4. Dina matsmältningsorgan och funktioner
5. Ditt muskelsystem, inklusive leder, senor, ligament,  fascian och ryggradsskivor
6. Ditt cirkulationssystem (hjärta och blodkärl)

När din kropp upplever och reagerar på emotionella, fysiska eller kemiska stressfaktorer upplever du en störning i den normala funktionen hos en eller flera av dessa kretsar.

Det är lite som att kretsen får en ”kortslutning”. Resultaten av en "kortslutning" kan skapa symtom i kroppen, från huvudvärk och smärta till högt blodtryck, ångest, oregelbundenheter och allt däremellan.
Innan jag gör en justering trycker jag på sex specifika punkter på baksidan av ditt huvud för att avgöra vilka av din hjärnas "kretsar" som inte är i harmoni med de kroppssystem som de kontrollerar.

När jag hittar kretsen som har kortslutits ger jag dig skonsamma justeringar som stimulerar specifika punkter på din ryggmärg som i sin tur skickar signaler upp till din hjärna för att återställa den obalanserade "kretsen" och öppna upp korrekt flöde av signaler mellan ryggmärgen och "kretsarna" i din hjärna som behöver balanseras.

Den balanserade "kretsen" kan sedan skicka de rätta signalerna tillbaka till det felaktiga systemet i din kropp. Resultatet är att din kropp börjar läka sig själv.

Perfekt hälsa är verkligen så enkel:
De 6 "kretsarna" i hjärnan, kallade zoner, kontrollerar varje cell i din kropp. När dessa "zoner" är ur balans, minskar hjärnans förmåga att skicka korrekta meddelanden till organ och vävnader som kontrolleras av de 6 zonerna. Genom att hålla dessa zoner i balans uttrycker kroppen perfekt hälsa.

Vad påverkar zonerna vid behandling?

ZON 1 - är körtelsystemet
Ökar minne, energi, sömn och avslappning
Reglerar immunförsvar och hormonsystem
Balanserar sköldkörtel, tallkottkörteln och hypofysen
Aptitreglering
Förbättrar hud och hår
Balanserar äggstockar, livmoder/testiklar, prostatan
Bättre njurfunktion
Lättar ångest och oro

ZON 2 - är kroppens utrensningssystem
Stärker lungor, njurar och blåsfunktionen
Reglerar kolon och tarmrörelser
Öppnar upp bihålor, näsgångar och luftrör
Eliminera uppblåsthet och kroppsgifter

ZON 3 - är nervsystemet
Förbättrar humöret
Förbättrar sömnen
Balanserar funktioner kring ögon och öron
Bättre lukt och smak
Balanserar hormonsystemet
Släpper ångest och pankångest
Huvudärk och migrän avtar
Ökar energin, ger lugn och avslappning

ZON 4 - är matsmältningssystemet
Normaliserar vikten
Normaliserar smaksinne
Upprätthåller en frisk lever, tarmar och gallblåsa
Balanserar matintoleranser
Ökar energin

ZON 5 - är vårt muskelsystem
Återställer korrekt led och muskelrörelser
Påskyndar muskelåterhämtningen och förbättra styrkan
Förbättrar smidighet och flexibilitet
Återställ tyngdpunkten / eliminera yrsel

ZON 6 - är cirkulationssystemet i kroppen
Hjärtats hälsa
Migrän/ huvudvärk
Normalisera blodtrycket
Friska blodkärl
Rätt cirkulation
Balanserar lymfflödet

Låt mig hjälpa dig genom Zone Healingtechnique

                          Första tillfället

Vi går igenom din kropp och dina zoner för att skapa den ultimata hälsan.

                           Uppföljning

Vi fortsätter att balansera dina zoner för att skapa den perfekta hälsan.